Home SJMTOC Het kweken van paddo’s

Stropharia cubensis paddo kweekset instructiesOm de kant en klare Paddo kweekset te bestellen klik op 1501
Wanneer de kweekset wordt afgeleverd, kom dan meteen in actie. Bewaar de kit niet langer dan een paar dagen. Indien je echt moet wachten, bewaar de kweekset dan in de in de koelkast, dus niet in de vriezer.

Instructies voor de Stropharia cubensis kweekset:
1. Open het doosje voorzichtig, gebruik geen mes i.v.m. evt. beschadigingen van de plastic zak. Raak de witte filter aan de zijkant van de zak niet aan om evt. infectie met een vreemde schimmel te voorkomen.
2. Verwijder de growkit uit de doos, haal het deksel eraf en plaats de bak in de plastic zak.
3. Sproei de kit met een plantenspuit zodat de bovenkant licht vochtig is. Giet geen water direct in de growkit.
4. Sluit de zak door de bovenste 3 cm naar beneden te vouwen en maak hem dicht met bijvoorbeeld twee paperclips.
5. Zet de kit met de plastic zak op een plek waar hij geen direct zonlicht vangt, maar wel gewoon daglicht. In de buurt van een verwarming is prima.
6. De optimale temperatuur is 20 tot 23 graden, het is geen probleem als de temperatuur s’nachts lager is, tijdens het doorgroeien van de kit met mycelium kan hij boven de verwarming staan maar zodra er bruine puntjes van de paddo’s zichtbaar worden moet hij wat koeler gezet worden maar wel in de buurt van de verwarming.
7. Zorg ervoor dat de kit aan beide kanten gemiddeld even veel warmte krijgt; staat hij met een kant nar de verwarming draai hem dan af en toe om. Dit resulteert in een gelijkmatigere groei van mycelium en paddo’s.
8. Na een paar dagen zie je het witte mycelium zich als een soort spinrag verspreiden over de afdekaarde (dit proces kan 8 tot 15 dagen duren, afhankelijk van de temperatuur), hier groeien straks de stoeltjes uit.
9. Na nogmaals een aantal dagen zullen de eerste paddo’s opkomen. houd de zak gesloten tot de eerste paddestoelen ongeveer 1,5 cm. groot zijn. Als dit het geval is verwijder dan 1 van de paperclips en open 1 kant van de zak om wat verse lucht toe te laten. Als de steeltjes van de paddo’s bruinig worden betekend dit dat er teveel vocht in de zak zit, zet deze helemaal open voor een uur of 2 om er wat vocht uit te laten ontsnappen.
10. Oogst de eerste vlucht van je kweek als de grootste paddo’s op het punt staan hun hoed te openen. Oogst ook de kleinere, het is belangrijk de growkit zomin mogelijk open te maken om infectie te voorkomen. Wacht met oogsten tot er weer een hele vlucht opgegroeid. Laat degene kleiner dan 1.5 cm staan. Als de paddos echt beginnen te groeien, controleer dan elke dag want het kan hard gaan. Om de paddestoelen te oogsten, pak ze voorzichtig tussen 2 vingers onder aan de stam vast en draai ze los uit de aarde, niet eruit trekken of afsnijden. Waar je ze aanraakt vormen ze blauwe plekken. Dit heeft geen effect op de kwaliteit, maar ziet er minder mooi uit.
11. In optimale omstandigheden kun je tussen de 175 en 250 gram van 1 kitje oogsten in 2, 3, of meer vluchten.
12. Het duurt 1 tot 3 weken voordat je de eerste paddo’s kunt oogsten, 1 week daarna de 2de vlucht en nog een week later mogelijk nog een derde vlucht. Stop niet te snel want het is heel goed mogelijk dat er na een maand nog meer paddo’s opkomen. Als de toplaag groene of paarsige schimmel gaat vertonen moet je de kit weggooien zonder de zak nog te openen.( dit zijn nl. zeer agressieve schimmels die evt. andere kitjes die je hebt staan kunnen besmetten)
13. VEEL PLEZIER ERMEE!FAQ Stropharia cubensis kweekset
Q Wat is de afmeting van de kweekset?
A Het is ongeveer de afmeting A5 en 7 centimeter hoog.

Q Kan ik de kweekset op een donkere plaats zetten?
A Nee, het heeft licht nodig (maar geen zon).

Q Kan ik de kweekset in een kast zetten?
A Ja, maar het heeft wel licht nodig. Gebruikt een paar TL’s als lichtbron.

Q Hoe lang gaat het duren?
A Het duurt ongeveer 1 tot 4 weken voordat je de eerste vlucht kan oogsten, afhankelijk van hoe lang het duurt voordat de kweekset arriveert.

Kortom:
De cubensis paddo kweekset ( 1501) heeft een stabiele temperatuur tussen de 18 en 27 graden Celsius nodig en een vochtig klimaat. Als je dit bereikt d.m.v. andere methodes dan beschreven, dan is dat ook goed. We hebben onze kweeksets getest en ze vergeleken met alle andere die we kennen en vonden ze de beste van allemaal!

Om de kant en klare Paddo kweekset te bestellen klik op 1501 .
View Shopping List Checkout
Home Sitemap - all pages and ppdoucts Search - index and full-text search Up - overview View PREVIOUS psychoactive or psychedelic View NEXT psychedelic or psychoactive

[www.sjamaan.com] [Espanol] [Italiano] [Francais] [Deutsch] [English] [See our new products!!!]