Home SJMTOC Sporenspuit

Psilocybe cubensis sporenspuit – TranskeiDeze ondersoort van Psilocybe cubensis komt uit Zuid-Afrika en is de eerste Psilocybe cubensis in omloop die afkomstig is van het Afrikaanse continent. De originele sporen van deze Psilocybe cubensis werden in januari 2002 verzameld in Transkei. De paddo’s groeiden daar direct op mest in de schaduw van bomen.

Na een korte reis door Oost-Europa belandden de sporen van Psilocybe cubensis Transkei bij ons en al snel hadden we door dat dit iets heel bijzonders was!

De vruchtlichamen van Psilocybe cubensis Transkei zijn middelgroot en hebben een behoorlijk massieve steel die een beetje verwrongen kan zijn. Jonge paddo’s hebben een oranjebruine hoed die later verbleekt tot bijna wit. Dit gecombineerd met de paarsverkleuring tijdens de sporulatie levert heel uniek gekleurde hoedjes op.

Het vlies van Psilocybe cubensis transkei blijft extreem lang verbonden met de hoed, totdat het uiteindelijk scheurt waarbij de restanten aan de hoed blijven hangen. Bij vrijwel alle Psilocybe cubensis ondersoorten scheurt het vlies los van de hoed en blijft het restant aan de steel hangen.

De teelt van Psilocybe cubensis Transkei verschilt niet wezenlijk van die van andere Psilocybe cubensis ondersoorten, alhoewel de vorming van stroma te verwachten is. Dit verschijnsel houdt in dat het mycelium niet alleen in de dekaarde, maar ook erop gaat groeien. Wanneer de paddo’s geplukt worden, zal de dekaarde weer geopend worden en is het geven van water opnieuw mogelijk.

Groei parameters:
Eind substraat: Graan, compost, gepasteuriseerde mest & stro, rijstemeel cakejes
Broed substraat: Graan
Doorgroei temperatuur: 28-30°C
Knop temperatuur: 23-26°C

Voor meer informatie over sporenspuiten zie 1576a

Wij versturen geen sporenprints en/of sporenspuiten naar: Denemarken, Noorwegen, USA en Canada.

Add Add Psilocybe cubensis sporenspuit – Transkei to Shopping List View Shopping List Checkout


Home Sitemap - all pages and ppdoucts Search - index and full-text search Up - overview View PREVIOUS psychoactive or psychedelic View NEXT psychedelic or psychoactive

[www.sjamaan.com] [Español] [Italiano] [Francais] [Deutsch] [English] [Nederlands]

()