Home SJMTOC Paddosporen

Paddo sporenspuit van een paddo sporenprintHoe maak je een sporenspuit?
Steriel werken is de sleutel. Als je sporenprint is besmet of je brengt besmetting in je sporenspuit, zal je hier in een later proces problemen mee krijgen. Meest ideaal is als er geen beweging in de lucht is, dus geen draaiende ventilatoren. Je moet de ruimte waar je in wil gaan werken nauwkeurig schoonmaken en ervoor zorgen dat alles is opgeruimd.

Benodigde materiaal:
- sporenprint
- 10 cc spuit met een lange naald.
- Borrelglas
- Een normaal glas
- Koffiemok
- Sigarettenaansteker
- X-Acto mes of een scherp vleesmes
- Magnetron

Er zijn een aantal dingen die je moet doen. Allereerst, moeten we een borrelglas steriliseren om de sporenoplossing gemakkelijk te kunnen mixen. Ook moeten we de spuit steriliseren, voordat we de sporenoplossing hierin kunnen doen. We hebben steriel water nodig om de sporen in op te lossen. In de volgende procedure zullen we dit alles verwezenlijken.

Vul de koffiemok met water en doe het borrelglas hierin. Zorg er voor dat het borrelglas compleet is ondergedompeld met water. Zet de koffiemok in de magnetron en laat het water 10 minuten lang volledig koken. Het water hoeft niet hard te koken. Pas de warmte van de magnetron aan, om er voor te zorgen dat er niet al te veel water verloren gaat.

Verwijder het borrelglas en leeg dit. Plaats een groter glas over het borrelglas om contaminatie door sporen e.d. in de lucht te voorkomen. Wacht totdat het borrelglas en water in de spuit afgekoeld zijn.
Vul de spuit met heet water uit de mok. Spuit het hete water uit de spuit en herhaal dit nog een paar keer. Dit zorgt ervoor dat de binnenkant van de spuit en de naald schoon en steriel zijn. Dit is vooral ook erg belangrijk als je een spuit gebruikt die je al een keer eerder hebt gebruikt. Als de naald in het substraat is gestoken, is het mogelijk dat voedingsstoffen opgenomen worden in de naald en dit geeft verontreiniging de kans toe te slaan. Als je voor de laatste keer de spuit vult met heet water, dan spuit je het er niet uit, maar laat je dit in de spuit zitten totdat het is afgekoeld. Dit is handig vanwege twee redenen. Als eerste, de hitte van het water zal nog eventuele verontreiniging in de spuit onschadelijk maken. En ten tweede, als het water in de spuit is afgekoeld, kan dit worden gebruikt als steriel water om de oplossing mee te maken. Zorg ervoor dat de naald van de spuit niets raakt.

De sporen van de Psilocybe paddestoelen zullen gedood worden als zij in aanraking komen met alles wat ook maar te heet is. Het is dus belangrijk om te wachten totdat het borrelglas en de spuit op kamertemperatuur zijn. Als dit zover is, kun je veilig verder gaan. Steriliseer met de vlam van de aansteker het X-Acto mes en de naald van de spuit. Laat het blad van het mes afkoelen, maar zorg ervoor dat het niets raakt. Als het blad is afgekoeld, open dan voorzichtig de verpakking van de sporenprint en schraap een deel van de sporen in het borrelglas. ¼ x ¼ inch aan sporen is meer dan genoeg voor een spuit van 10cc. Gebruik de naald van de spuit om de sporen te mengen met een paar druppels steriel water. Meestal zijn er nog wel enkele druppels water in het borrelglas aanwezig van het leeggieten van dit glaasje, anders kun je enkele druppels uit de spuit gebruiken. Beweeg te sporen door het water totodat ze goed uit elkaar zijn gevallen en “opgelost” zijn in het water. Spuit het water uit de spuit voorzichtig in het shotglas. Zuig vervolgens het water met de sporen weer op met de spuit. Spuit het water met de sporen nog een keer in het glaasje en zuig het weer op met de spuit. Herhaal dit enkele keren om er zeker van te zijn dat de sporen goed vermengd zijn in de spuit. Meestal heeft dit enkele pogingen nodig voordat de sporen helemaal verbroken zijn en goed gemengd zijn met het water.

Als de sporen in de print gedroogd zijn en niet verse zijn, is het beter om nog 6 uur te wachten, voordat je de sporenspuit gaat gebruiken. De sporen moeten opnieuw vocht opnemen. Als je echt niet kunt wachten, kunnen de sporen alsnog vocht opnemen in de kweekpotten.View Shopping List Checkout
Home Sitemap - all pages and ppdoucts Search - index and full-text search Up - overview View PREVIOUS psychoactive or psychedelic View NEXT psychedelic or psychoactive

[www.sjamaan.com] [Español] [Italiano] [Francais] [Deutsch] [English] [Nederlands]

()