Home SJMTOC Ontdek de entheogenen

Ontdek Peyote – Mescaline
Zie sectie 1300 om te bestellen. Je kunt Peyote kweken met zaden; zie sectie 1400. Voor informatie over het kweken van mescaline cactussen zie de sectie links. Voor San Pedro en Trichocereus peruvianus zie: 9803.

Peyote heeft een lange geschiedenis vanwege het gebruik als sacrament. Prehistorische handel en kennis van de heilige cactus waren blijkbaar goed opgericht, voorafgaand aan de Europese verovering van Mexico. In die tijd, verklaarden Spaanse inquisiteurs het gebruik van Peyote als een strafbaar feit tegen God. Ironisch is, dat inheemse Peyotisten, die vertrouwden op de onderdanige cactus voor de goddelijke begeleiding en inspiratie, het doelwit werden van vaak meedogenloos Evangelieprediking.

Zoals in het geval van de , de heilige paddo´s van Meso Amerika, is het een feit dat de Peyote religie blijft bestaan. Ondanks eeuwen van vervolging, is het een testament voor het belang in het spirituele leven, dat vele leiden.

Peyote (Lophophora williamsii) is een kleine (minder dan een diameter van 12 cm), ronde cactus met pluizige bosjes in plaats van naalden. Zelden groeit deze cactus meer dan 2,5 cm boven het grondoppervlak. Het grootste gedeelte van de cactus bevindt zich onder de grond, namelijk de wortel. De wortel van deze cactus heeft de vorm van een puntzak en is bij een volgroeide cactus vaak groter dan de cactus zelf. Wanneer Peyote wordt ingenomen, wordt alleen gebruik gemaakt van het gedeelte boven de grond. Dit gedeelte wordt de “button” genoemd. De “buttons” kunnen vers of gedroogd gegeten worden.

Peyote is een soort van alkaloïden fabriek, deze produceert mescaline en nog zo´n 50 andere chemisch verwante stoffen. Na inname van een lage dosering van deze unieke cactus, kan een gevoel worden ervaren van lichamelijke energie en euforie, hoewel hier meestal een korte periode van loomheid aan vooraf gaat. Na inname van hogere doseringen worden visuele effecten ervaren. Vaak, ervaren personen de eerste paar uur na inname een ongemakkelijk gevoel in de maag. Ook kan tijdens de eerste paar uur misselijkheid optreden, maar beide ongemakken komen niet altijd voor.

De merkbare effecten duren meestal 10 uur als ze eenmaal beginnen. Ervaren Peyotisten herkennen en verwelkomen het gevoel van “het sacrament” wat met hun begint te werken als een spirituele en fysieke zegen. De positieve en levensverrijkende effecten van het Peyote sacrament, zijn waarschijnlijk zo divers als de vele mensen die aan Peyote een belangrijke plaats in hun leven hebben gegeven.
View Shopping List Checkout
Home Sitemap - all pages and ppdoucts Search - index and full-text search Up - overview View PREVIOUS psychoactive or psychedelic View NEXT psychedelic or psychoactive

[www.sjamaan.com] [Español] [Italiano] [Francais] [Deutsch] [English] [Nederlands]

()