Home SJMTOC Ontdek de entheogenen

Ontdek San Pedro en Trichocereus peruvianus – Mescaline
Zie sectie 1300 om te bestellen. Je kunt de Trichocereus cactus kweken met zaden; zie sectie 1400. Wanneer je de cactus stekken wilt planten; zie sectie 9803a. Voor informatie over het kweken van mescaline cactussen zie de sectie links.
De beschrijving hieronder geldt ook voor de Trichocereus peruvianus.

Algemeen:
De San Pedro cactus heeft de afgelopen 5 jaar, na meerdere verslagen over zijn hallucinogene werking, heel wat aanzien gekregen. Deze cactus bevat mescaline en is kant-en-klaar verkrijgbaar uit cactuskwekerijen. De botanische naam voor deze plant is Trichocereus pachanoi en vindt zijn herkomst in het Andesgebergte in Peru en Equador. In tegenstelling tot de kleine Peyote cactus, is de San Pedro groot en met vele vertakkingen. In zijn natuurlijke omgeving kan de San Pedro zo´n 3 tot 4,5 meter hoog worden. Het mescalinegehalte van de San Pedro is lager dan in Peyote (0,3-1,2%). Door zijn grootte en zijn snelle groei biedt de San Pedro meer een economische bron dan Peyote. Een plant kan door extractie gemakkelijk enkele ponden pure mescaline opleveren.

Actieve bestanddelen:
San Pedro bevat ook tyramine, hordenine, 3-methoxytyramine, anhalaninine, anhalonidine, 3,4-dimethoxyfenethylamine, 3,4-dimethoxy-4-hydroxy-B-fenethylamine en 3,5-dimethoxy-4-hydroxy-B-fenethylamine. Van sommige van deze stoffen is bekend dat zij een sympathie opwekkend effect hebben. Andere hebben, wanneer als stof op zich ingenomen, geen opmerkelijke effecten. Het is mogelijk, dat in combinatie van mescaline en andere actieve bestanddelen, een synergetische werking optreedt, waarbij ze elkaar beïnvloeden en daardoor invloed hebben op de kwaliteit van de ervaring.

Bereiding:
San Pedro kan vers of gedroogd gegeten worden of worden ingenomen op de verschillende manieren als beschreven voor de Peyote cactus. Stekjes van San Pedro die in Amerika verkocht worden zijn meestal ongeveer 1 meter lang en hebben een diameter van ongeveer 10 cm. Een stuk van 10-20 cm lang is meestal genoeg voor het gewenste effect. De naalden en het dunne laagje huid van de cactus moeten eerst verwijderd worden. De huid moet niet worden weggegooid. Het groene weefsel net onder de huid bevat de grootste hoeveelheid mescaline. Sommige mensen kauwen de huid, totdat alle sappen zijn opgenomen. Wanneer je dit niet wil doen, kan je de huid ook enkele uren koken in water, het resultaat is een potente thee. De houtige kern van de San Pedro kan niet worden gegeten. Wel kan het vlees van cactus als een maïskolf langs de kern worden afgegeten. De kern bevat weinig werkzame stoffen, maar kan gemalen en vervolgens gekookt worden. Het resultaat is een zeer lichte thee.
View Shopping List Checkout
Home Sitemap - all pages and ppdoucts Search - index and full-text search Up - overview View PREVIOUS psychoactive or psychedelic View NEXT psychedelic or psychoactive

[www.sjamaan.com] [Español] [Italiano] [Francais] [Deutsch] [English] [Nederlands]

()