Home SJMTOC Ontdek de entheogenen

Kweken met mescaline cactus stekkenHet wortel laten schieten en het groeien van cactus stekken: instructies

Je hebt een pot van klei nodig van 10 tot 16 cm en de aardemix die hieronder gedetailleerd staat weergegeven voor de beste resultaten. Het is echt de moeite waard om je eigen partij speciale cactusaarde te mixen. We hebben jarenlang geëxperimenteerd met verschillende mixen van cactusaarde en deze mix heeft voor deze soort cactus de beste resultaten opgeleverd. Ook voor andere soorten cactussen is deze mix van cactusaarde zeer geschikt. We hebben van veel verschillende soorten cactussen de grondtypes van hun natuurlijke verspreidingsgebied bestudeerd.

Dit is een goede mix voor cactusaarde:
Een deel commerciële zand, zonder mest.
Een deel compost
Een deel leisteensnippers
1 kopje leisteenpoeder per potje van 10 cm.

In plaats van leisteen kan je ook versnipperde oesterschelpen of bot gebruiken.

Meng de ingrediënten en breek eventuele klompen. Het zand mag geen klompjes bevatten, groter dan de leisteensnippers. Vul de pot tot 3 cm onder de rand. Druk de cactusmix licht in de pot. Plaats de stek in het midden van de pot en doe er cactusmix omheen tot 1 cm van de rand. De stek moet stevig staan, terwijl de cactusmix niet te hard aangedrukt mag worden. Dan moet je er langzaam water overheen gieten of de pot in een bak met water zetten(water niet hoger dan de rand van de pot), totdat de pot zich vol heeft gezogen. Na 15 minuten eruit halen en leeg laten lopen.

Plaats de pot volledig in direct zonlicht, hoe meer licht hoe beter. Voor het snelst wortel schieten en voor de gezondste plant, kan het helpen om een gat in de grond te graven op een zonnige plaats, plaats de pot tot aan de rand in het gat. Dit zorgt voor stabilisatie van de temperatuur en vochtigheid, waardoor de plant sneller wortel schiet en het bevordert een gezonde groei van de plant en je hoeft de plant dan minder water te geven.

Tijdens het groeiseizoen heeft de cactus water nodig, wanneer je met een vinger op het grondoppervlak duwt en de aarde droog aanvoelt. Wortel schieten, gebeurt sneller wanneer de cactus in de volle zon wordt geplaatst, de pot in de grond wordt geplaatst en wanneer de grondmix koel en vochtig wordt gehouden. Meestal duurt dit 2 tot 3 weken. Als je ziet dat de mescaline cactus begint te groeien (bovenop de cactus), dan betekend dit dat de cactus begint te wortelen. Wanneer de cactus weer begint te groeien, dan kan deze gevoed worden:

Gebruik gewoon water (af en toe de aarde doorspoelen met water met een beetje kalk, spoelt zout weg). Meer voeding geven dan nodig is brand de wortels. Laat de potten niet uitdrogen en heet worden in de zon als je veel voeding geeft.

Voeg 2 eetlepels chemische kunstmest toe aan 20 liter water om te beginnen. Dit is een 20-20-20 NPK kunstmest met sporenelementen: Sporenelementen zijn nodig voor een goede kleur, groei en de kracht van de cactus. “Blauwe” Pedro wordt verkregen door de juiste niveau´s te behouden van: zon, voeding (stikstof, kalium, fosfor en sporen), pH en water. Veel water. In de zomer, bij volledig gewortelde en groeiende San Pedro’s kan je 3 eetlepels pure urea (46-0-0) toevoegen aan 2 eetlepels voeding(20-20-20) op 20 liter water.
Laat de potten niet compleet uitdrogen tijdens het groeiseizoen. Buiten krijgen de cactussen ook regenwater. Mocht dit niet zo zijn, doordat ze binnen staan, geef de cactussen, dan om de twee keer geen voeding.

Wanneer je de formule gebruikt, zoals hierboven beschreven, voeg dan iedere 2 tot 3 maanden, 1 tot 2 eetlepels gemalen kalksteen of kalkstof toe aan iedere pot. Hierdoor ontstaat in de grond een zogeheten zoete chemie. De cactus zal in zure grond nog wel groeien, maar de kleur en de kracht van de cactus zijn inferieur en de cactus zal niet zo snel groeien. De pH-waarde mag niet lager worden dan 6.8, want wanneer de pH-waarde lager is, dan zal de San Pedro verkleuren tot dof geel. Behandel zieke of gele planten met kalk, hardhout as, zonlicht en voeding.
View Shopping List Checkout
Home Sitemap - all pages and ppdoucts Search - index and full-text search Up - overview View PREVIOUS psychoactive or psychedelic View NEXT psychedelic or psychoactive

[www.sjamaan.com] [Español] [Italiano] [Francais] [Deutsch] [English] [Nederlands]

()