Home SJMTOC Ontdek de entheogenen

Afharden van weefselkweek Salvia DivinorumMet afharden bedoelen we het uit de buis halen en planten van het weefselkweekplantje. Het belangrijkste is dat het plantje niet mag uitdrogen. Daarnaast moet er voldoende licht aanwezig zijn. Een goede plek is een raam op het noorden. In de winter kun je het beste een tl-buis
gebruiken die ca. 15-20 cm boven het plantje hangt, het licht bij het raam
is dan eigenlijk onvoldoende.

1. Het plantje ontvang je in een doorzichtig buisje. De buis is afgesloten met speciaal ademend tape.
2. Verwijder de tape.
3. Knip met een schaar de buis heel voorzichtig open. Probeer het plantje en de wortels zo min mogelijk te beschadigen.
4. Zoals je ziet, zit de voedingsbodem nog vast aan de wortels. Voor het planten moeten de wortels schoon zijn.
5. Spoel onder lauw water de voedingsbodem van de wortels af.
6. Als de wortels niet goed schoon zijn kunnen later problemen met schimmelgroei ontstaan.
7. Plant de Salvia in een pot met licht vochtige grond. Druk de grond voorzichtig aan en geef een beetje water. Als grond kun je standaard potgrond gebruiken.
8. Plaats een zakje om de pot en zet dit vast met een elastiekje. Zet het plantje op een warme (20 °C) en lichte plaats, maar niet in de zon! Zo eens in de 3-4 dagen het zakje verwijderen en het plantje besproeien is de beste manier om het vochtig te houden. Na een ongeveer een week zul je nieuwe groei bemerken.
9. Na drie weken is het plantje lekker aan het groeien. Nu kun je ervoor kiezen om de plant in een vochtige omgeving te houden ('humidity tent') of om het langzaam af te harden naar 'huiskamer' omstandigheden. Dit kun je doen door iedere dag 1 of 2 gaatjes in het zakje te prikken. Zo bouw je heel geleidelijk de luchtvochtigheid af. Wanneer er zwarte randen aan de bladeren ontstaan is dit vaak te wijten aan een (te) lage luchtvochtigheid. De nieuwe groei is in het begin vaak wat iel en dun. Door de plant te toppen kan een stevigere en bossigere plant verkregen worden.
View Shopping List Checkout
Home Sitemap - all pages and ppdoucts Search - index and full-text search Up - overview View PREVIOUS psychoactive or psychedelic View NEXT psychedelic or psychoactive

[www.sjamaan.com] [Español] [Italiano] [Francais] [Deutsch] [English] [Nederlands]

()