Home SJMTOC Paddo’s onze kleine broertjes

De eerste keer
Zomaar een portie verse, gedroogde, in een of ander gerecht, gestopte Paddo's naar binnen werken, kan een onaangename ervaring opleveren. Bij een klein beetje vallen de effecten mee en zijn te vergelijken met Marihuana, maar wanneer je niet bent voorbereid op wat er kan gebeuren, kun je bij een stevige portie Paddo's behoorlijk in de war raken.
Het is, ook als alles goed gaat, een aangrijpende ervaring. Voor velen is het de eerste keer dat ze een andere staat van bewustzijn naast waak, slaap en droom ervaren. Voor anderen gaat er een lichtje branden omdat ze het herkennen van een out-of-body ervaring, een meditatieoefening, yoga, sport of een bijzondere ontmoeting of ervaring.
De processen die door de mushroom (maar ook door LSD, XTC, 2CB, DMT, etc.) in onze hersenen en organen worden getriggerd, zijn eigenlijk vrij natuurlijk. Het gaat om stoffen die we zelf ook maken in ons lichaam, zoals serotonine. Alleen zijn ze er bij een trip in wat grotere hoeveelheden. Je kunt ook zonder drugs dergelijke ervaringen hebben. Vasten, mediteren, sportinspanningen of gewoon verliefd zijn werken in essentie niet anders; ook dan kun je, je in de zevende hemel voelen.

Het is duidelijk dat het niet om een alledaags gevoel gaat, dus is het goed om je eerst eens te verdiepen in de effecten van de magische paddestoel. Dat kun je doen door dit boekje te lezen, maar ook door te praten met anderen die er meer ervaring mee hebben, door in een Paddoshop te vragen om advies, er zijn boeken, je kunt op het Internet gaan neuzen of aan anderen (je ouders?) vragen wat die er van vinden. Onbekend maakt onbemind, een open communicatie is veel beter en vermindert ook het risico van een slechte ervaring, omdat je op deze manier een groot deel van de angstfactor uit het spel hebt gehaald.

Er is (net als bij seks) maar een eerste keer, en die ervaring komt nooit meer terug. Die eerste keer dat je de wereld ziet veranderen, het perspectief ziet vervormen en je bewustzijn zich zo opent is eigenlijk een heel teer goed en dit vergeet je gegarandeerd de rest van je leven niet meer.
Ga daar dan ook voorzichtig mee om, bereid je voor, maak er tijd en ruimte voor en laat je vooral niet vermurwen tot een te snelle trip omdat je geen nee durft te zeggen of bang bent uit de groep te vallen.

Besef, dat je leven een andere richting kan krijgen door je psychedelische ervaring, we kennen heel wat mensen die daardoor een heel andere kant uitgingen. Niet alleen de zogenaamde psychedelici, zoals bijvoorbeeld Tim Leary, maar ook musici, wetenschappers, artsen, priesters en veel spirituele mensen keken met behulp van Paddo's of andere middelen als het ware `over de heuvel'. Ze raakten geïnteresseerd in het `andere' en het zou dom zijn om mensen als Deepak Chopra, Philip Glass, Huston Smith, Ram Dass, Terence McKenna, Aldous Huxley, Jaron Lanier, Robert Anton Wilson, Hans Plomp of Simon Vinkenoog eenvoudig te beschrijven als druggies.

Terence McKenna

De Amerikaan Terence McKenna woont in Californië en is beheerder van een heel bijzondere botanische tuin in Hawaï, waar uitstervende planten worden bewaard. Hij is tegenwoordig de leider van de psychedelische beweging in de VS, als opvolger van Tim Leary. Hij is bekend als verteller, schrijver, botanicus, profeet van de (natuurlijke) hallucinogene drugs en ontdekker van de Time Wave.
Terence McKenna is langzamerhand voor veel mensen uit de alternatieve hoek een begrip. Zijn karakteristieke en nasale stemgeluid is via bandjes van zijn lezingen wereldwijd een begrip geworden. Toen hij afgelopen jaren ook nog met de Engelse band `The Shamen' optrad, werd hij het symbool van de revival van de jaren zestig.
Net als Timothy Leary heeft hij het contact met de moderne jeugd in stand weten te houden en past zijn boodschap weer helemaal in onze tijd. Zijn boeken, zoals Food of the Gods, gaan over de rol die drugs in alle tijden en alle culturen hebben gespeeld, heel vaak als onderdeel van de spirituele traditie. Terence McKenna is wat dat betreft een expert op het gebied van drugs als Psilocybine, Ayahuasca en DMT. Hij hecht aan de erkenning van de rol van drugs -en daaronder vallen ook drank, koffie, tabak en chocolade- in de historie en speculeert graag over zijn ervaringen. Zo ziet hij in zijn DMT-ervaringen vormen van communicatie met `andere' werkelijkheden of andere dimensies, waar wezens of `entities' net zo verbaasd zijn als wij dat we tijdens zo'n trip in hun domein verschijnen. In de ervaringen met magische paddestoelen herkent hij niet alleen het contact met de `spirits' van de paddestoelen, maar speculeert hij zelfs wat vrijmoedig dat dit soort middelen de manier vormen waarop buitenaardse beschavingen met ons communiceren.

View Shopping List Checkout
Home Sitemap - all pages and ppdoucts Search - index and full-text search Up - overview View PREVIOUS psychoactive or psychedelic View NEXT psychedelic or psychoactive

[www.sjamaan.com] [Español] [Italiano] [Francais] [Deutsch] [English] [Nederlands]

()