Home SJMTOC Paddo’s onze kleine broertjes

Set en SettingJe kunt een zakje paddestoelen natuurlijk gewoon achterover slaan, achteloos en zonder veel zorg, maar dan vraag je eigenlijk om problemen. Het blijkt namelijk dat je de minste risico's loopt en ook het mooiste en beste tript, als je zorgt voor wat de Amerikanen een goede "Set and Setting" noemen. Daar wordt mee bedoeld dat je in een goede bui bent, in een goede conditie en in een omgeving die je aanstaat. Dat kan bijvoorbeeld in het gezelschap van goede vrienden zijn of op een plek in de natuur waar je, je thuis voelt. Het is daarnaast zeker ook van belang dat je, je afvraagt waarom je een Paddotrip wilt gaan maken. Ben je alleen maar nieuwsgierig? Is het de eerste keer? Heb je niets anders te doen of doe je mee omdat je niet flauw wilt zijn? Ga daarom eens na of je aan de onderstaande basisvragen gedacht hebt.

Waar, waarom, waarmee?
Het is van belang waar je het doet en daarmee bedoelen we niet alleen of het warm is en gezellig, maar ook of je gestoord kunt worden, of je eventueel hulp kunt vinden, of er mensen zijn die weten dat je trip (een back-up is belangrijk, alleen al de gedachte dat je een bekend iemand kunt bellen of roepen kalmeert al) en of het veilig is. Je kunt een briefje neerleggen voor huisgenoten of een vriend vragen of die je eventueel een paar uur later even belt om te checken of alles goed met je is. Houd daarbij ook rekening met de situatie, dat er vreemden (politie, GGD) langs kunnen komen; je wilt dan zeker niet dat ze je vinden met een berg Paddo's in de buurt. Dat geldt zeker in het buitenland want daar zijn ze een stuk minder tolerant en vriendelijk dan hier.
Waarom is de vraag die je zeker moet stellen voordat je aan een trip begint. De verkeerde motivatie kan je lelijk opbreken. Wil je iets ontvluchten, iets naars vergeten, dan kun je er bijna op rekenen dat, tijdens je trip, vanuit je onderbewuste agenda toch naar boven komt. Doe je het om te leren, over jezelf, over je relatie met anderen, over je lijf of wil je meer contact maken met je spirituele of mystieke kant, dan zal ook die agenda wel naar boven borrelen. Waarom alleen, waarom met die bepaalde persoon of met die groep; dit zijn allemaal keuzes die je bewust kunt maken.
Waarmee gaat niet alleen om het soort Paddo's, maar natuurlijk om de hele omgeving, de mensen om je heen (of juist niet). Vraag jezelf af of je het met een groep doet, of er `sitters' bij zijn die niets nemen en oppassen, neemt de een het wat vroeger of later, help je elkaar, spreek af wie je maatje is tijdens je trip en hoever je kunt gaan. Schep duidelijkheid! Het is misschien van belang te wijzen op de bindingeffecten, er ontstaat snel een onzichtbare band met mensen waar je mee tript. Je ziet ze in hun onbeschermde en vaak aandoenlijke staat en dan sluit je ze in je hart. Vaak blijven ze in je leven; dat kan prachtig zijn maar misschien wil je dat juist helemaal niet. Wees dus voorzichtig om zo maar met onbekende mensen te gaan trippen.
View Shopping List Checkout
Home Sitemap - all pages and ppdoucts Search - index and full-text search Up - overview View PREVIOUS psychoactive or psychedelic View NEXT psychedelic or psychoactive

[www.sjamaan.com] [Español] [Italiano] [Francais] [Deutsch] [English] [Nederlands]

()