Home SJMTOC Paddo’s onze kleine broertjes

Paddo's hier en nu: de Wet
In het oude Griekenland namen per jaar honderden, soms duizenden, deel aan de rituelen van de Eliseesche Mysterieschool, maar in de meeste culturen bleef het gebruik van dit soort middelen een elitair en vaak geheim gebeuren voor een kleine groep ingewijden. Dat is nu wel anders. Paddo's kun je op veel plaatsen kopen, zelf kweken of zoeken, en andere psychedelica zijn er ook veel (XTC is overigens geen echt psychedelisch middel, maar wel weer een entheogeen). Paddo's zijn in de mode, kun je zeggen. Het blijkt dat circa 10% van de middelbare scholieren tegenwoordig weleens paddestoelen heeft gebruikt, vaak in de sfeer van disco en housefeesten. De wet kan er ook niet omheen, er is al lang bekend wat de werking van psilocybine en psilocine is en die staan op de lijst van verboden stoffen. Maar omdat het geen chemische middelen zijn en ook geen dierlijke stoffen of planten, vallen ze toch weer buiten het legale kader. Je krijgt het gevoel dat de overheid het ook niet precies weet en wat afwacht. Men geeft aan dat het effect op de volksgezondheid wel meevalt, maar net zoals bij de marihuana zien we dat de Nederlandse justitie erg let op wat andere landen doen en willen. In de meeste landen is de drugswetgeving en dan met name die rond alternatieve/natuurlijke drugs op zijn minst onduidelijk. De verschillende wetten balanceren op een grijs middengebied met aan de ene kant de VN Conventie van Psychotrope Stoffen die psilocybine en psilocine illegaal verklaart en aan de andere kant het feit dat deze paddestoelen in de vrije natuur voorkomen en als zodanig natuurlijk niet verboden kunnen worden.
De Nederlandse praktijk rond het al dan niet legaal bezitten, kweken en verkopen van magic mushrooms is op dit moment zeer verwarrend in Nederland. Het is niet duidelijk waar men de grens wil leggen. Je kunt onder andere praten over:
· Bezit van paddestoelen sporen
· Verkoop van verse en gedroogde paddestoelen
· Verkoop van producten met paddestoelen erin verwerkt
· Verkoop van paddestoelen sporen
· Verkoop van growkits
· Het kweken van mycelium
· Het kweken van paddestoelen
We zullen moeten afwachten hoe het loopt!
View Shopping List Checkout
Home Sitemap - all pages and ppdoucts Search - index and full-text search Up - overview View PREVIOUS psychoactive or psychedelic View NEXT psychedelic or psychoactive

[www.sjamaan.com] [Español] [Italiano] [Francais] [Deutsch] [English] [Nederlands]

()