Home SJMTOC Paddo’s onze kleine broertjes

Recepten
We gaan er even van uit dat je de `gewone', overal verkrijgbare, psychoactieve Paddo's gebruikt, de stap naar bijvoorbeeld de vliegenzwam (Amanita Muscaria) is om meerdere redenen niet aan te raden, je kunt je bijvoorbeeld vergissen in de soort en aan heel giftige soorten beginnen.
De gewone soorten, zoals Cubensis, Psilo's of kaalkopjes kun je gedroogd of vers eten. Volgens Albert Hofmann, onder andere de uitvinder van LSD, varieert een werkbare dosis van 4 tot 20 mg.
psilocybine per persoon. Dat zie je niet aan de buitenkant, dus moet je vaak afgaan op wat anderen je vertellen, wat je leverancier aangaf of in het uiterste geval moet je het gewoon proberen met een wat lage dosis.
Uit de tabel kun je een idee krijgen hoeveel Paddo's je moet opeten. En dan nog varieert de hoeveelheid werkzame stof per paddestoel. Dit hangt o.a. af van het klimaat waar ze in groeien, hoe oud ze zijn en de algemene groeiomstandigheden. Zo kunnen in het wild gegroeide paddestoelen een hele andere sterkte hebben dan die in een kwekerij zijn grootgebracht. In grote lijnen kun je zeggen dat gedroogde paddestoelen tien zoveel werkzame stof bevatten als verse, per gewicht dan.


Tabel
Voor een aantal paddestoelen zijn de aanwezige hoeveelheden psilocybine (psn), psilocine (ps) geanalyseerd. Veiligheidshalve laten we de amanieten (waaronder ook de Amanita muscaria of vliegenzwam) achterwege. De hoeveelheden zijn gegeven in mg actieve stof per gram gedroogde paddestoel:

Psilocybe semilanceata Puntig kaalkopje10 (psn)0 (ps)
Stropharia cubensis4-12 (psn)1 (ps)
Psilocybe cubensis6 (psn)6 (ps)
Eten
De simpelste methode om Paddo's in te nemen is om ze gewoon in je mond te stoppen, goed kauwen, slikken, klaar. Gedroogde paddestoelen hebben over het algemeen een wat aangenamer smaak dan verse - en bovendien heb je er minder van nodig. Maar zeker de cubensis ziet er soms wat schimmelig en groen uit, niet echt appetijtelijk, dus misschien wil je het ergens in stoppen.
Je kunt paddestoelen verwerken zoals je champignons gebruikt, op de pizza, in een omelet, pasta, chili, etc. Een lekkere paddestoelensoep is een populaire manier om het naar binnen te krijgen. Het is wel zo dat door verwarming of menging met andere voedingsmiddelen het effect minder sterk wordt of dat het langer duurt voor de werkzame stoffen zijn opgenomen. De psilocine, die in verse Paddo's actief is, breekt af en het effect wordt dus ook wat minder. Je kunt Paddo's ook drogen, malen, en dan verwerken in bijvoorbeeld cake of in de soep.


Drogen
Als je Paddo's hebt gekocht of gezocht en je wilt ze niet meteen gebruiken dan zijn er twee mogelijkheden. In de koelkast kun je ze tot ca. een week goedhouden. Wil je ze langer bewaren dan is het beter om ze te drogen. Het drogen van Paddo's is relatief eenvoudig. Er zijn een aantal mogelijkheden:
· Je kunt ze ook een paar uur in een oven leggen. Let hierbij echter op dat bij temperaturen van boven de 40 graden de werkzame stoffen afbreken.
· Er bestaan speciale paddestoelendrogers: misschien een beetje een dure aanschaf voor die paar Paddo's? Er bestaan ook groente/kruidendrogers die werken op zonne-energie. In principe geschikt, maar let ook hierbij op de maximumtemperatuur!

Drankjes
De gedroogde paddestoelen kun je in heet water doen en ze even laten trekken als thee. Je kunt nu alleen het water opdrinken of de paddestoelen ook opeten. Als je de smaak vies vindt kun je een gewoon theezakje toevoegen, eventueel wat honing. Tevens kun je in een blender verse paddestoelen fijnmalen en mengen met vruchtensap.
Als je gedroogde paddestoelen heel fijn (tot poeder) hebt gemalen kun je ze bijna overal aan toevoegen: sap, soep, chocolade of thee.
Er heerst het vermoeden, maar dit is nooit wetenschappelijk getest, dat een combinatie met melkproducten niet zo goed werkt, calcium zou interfereren met psilocybine.


Roken
Je kunt gedroogde paddestoelen ook roken. Dat is wat milder dan ze eten of als thee innemen, maar kost wat meer paddestoelen per trip.
Het werkt wat sneller, je kunt het effect vergelijken met een stevige joint of marihuanasigaret. Er wordt wel gewaarschuwd, dat bij het roken van Paddo's carcinogenen in je longen komen.


Combinaties
Hoewel in het algemeen niet aan te raden, het combineren van drugs kan onverwachte en ongewenste effecten met zich meebrengen, verdraagt de Paddo zich redelijk tot andere eco-drugs.
· De combinatie met alcohol heeft vele kanten, en gaat zelden goed. Als je al dronken bent aan het begin van de trip kan je misselijk worden en je dronkenschap wordt flink getemperd als de trip begint te werken.
· Het roken van sigaretten is natuurlijk nooit aan te raden, maar in combinatie met paddestoelen schijnt het lekker te smaken.
· Combinaties met andere psychedelica zoals LSD, MDMA, etc. zijn mogelijk maar de vraag is of het veel toevoegt aan een paddestoelentrip pur sang.
· Ketamine en Paddo's is een slechte combinatie.
· Als je antidepressiva als Prozac gebruikt kun je met veel minder Paddo's toe, wees er dus voorzichtig mee. Voor gebruikers van bijvoorbeeld Fevarin is gebruik van elke drug af te raden.

Computer
Het is niet voldoende
de programmering te herkennen
aan de output.
Het gaat om de input
en die te omarmen
als de ware leermeester.
De machine doet zijn werk,
het gaat niet aan
het resultaat te veroordelen
zonder het programma te willen kennen.
Er is de verleiding om in de house-sfeer te veel of te veel verschillende middelen door elkaar te gebruiken, maar Paddo's hebben wat dat betreft een wat regulerende rol en gaan niet prettig samen met alcohol (zeker geen rode wijn) of amfetaminen (speed).
Pas op voor combinaties van middelen of kruiden die zogenaamde MAO-remmers zijn (Syrian Rue of Harmaline wordt wel eens gerookt), dan krijg je namelijk vaak een onverwacht zware kick. Ook middelen als 2CB die vooral de body-sensitivity verhogen kun je beter niet tezamen met Paddo's nemen, vooral niet in combinatie met druk bewegen of dansen. Net als bij XTC kan je warmtebalans en waterhuishouding dan uit balans raken, dus drink extra water of sap (maar meer dan een liter of twee kan ook weer gevaarlijk zijn). Ga dus met te veel spul op ook niet naar de sauna en zak liever niet weg in een (te) heet bad.

View Shopping List Checkout
Home Sitemap - all pages and ppdoucts Search - index and full-text search Up - overview View PREVIOUS psychoactive or psychedelic View NEXT psychedelic or psychoactive

[www.sjamaan.com] [Español] [Italiano] [Francais] [Deutsch] [English] [Nederlands]

()