Home SJMTOC Paddo’s onze kleine broertjes

Housen, Hitchhiking, Sex
Uit je dak, uren doordansen, je lekker voelen in een grote, anonieme maar toch gelijksgestemde massa. De oudere generatie ziet de hele discoscène en het housen misschien als een doelloze activiteit, maar je kunt het gerust verdedigen als de eigen manier waarop de jeugd zich nu uit. Niet alleen als amusement, maar net als in het kerkkoor of bij de dansles vroeger is dit een soort ritueel, een manier om contact te maken, met elkaar af te stemmen en je zo deel te voelen van de `tribe'. Niet veel anders dan wat al duizenden jaren in allerlei landen gebeurt, nachtenlang doordansen doen ze in Afrika al veel langer dan in Amsterdam. En ook daar gebruiken ze alcohol, kruiden of paddestoelen om in de juiste stemming te komen en te blijven. Wat dat betreft is er wel degelijk een terugkeer naar `tribal', naar het stamverband. De mushrooms passen iets minder in de hyperactieve housesfeer, die groot geworden is met de speed en XTC-pilletjes, maar sommigen krijgen er juist een body-kick van; ze vinden dansen met Paddo's op het einde. Voor anderen is een rustige trip prettiger, en in het algemeen is het gebruik temidden van een massa mensen meer iets voor de ervaren gebruiker. Je krijgt zoveel indrukken, emoties en energie van anderen naar je toe, dat je makkelijk uit balans raakt.
Ook hier speelt weer het set en setting verhaal, ben je met mensen die je kent en vertrouwt op een plek die je kent en in een goede bui dan is de trip prettiger dan wanneer je gaat avonturen.


Hitch-hiking
Elke ervaren tripper is bekend met het fenomeen hitch-hiking, het meegaan met de trip van anderen, terwijl je zelf niets gebruikt hebt. Drugs veranderen je uitstraling, sommigen praten over aura, de onzichtbare energetische lagen rondom je lichaam, en de mensen in je directe nabijheid trippen (liften) mee op jouw energie.
Terwijl je zelf als bron fungeert komen de mensen om je heen in dezelfde gemoedstoestand als jij en je krijgt terug wat je uitzendt.


Contact met de natuur
Terwijl LSD vaak heel synthetisch, hard en analytisch aanvoelt, is het karakter van een trip op Paddo's een stuk zachter en natuurlijker. Dat merk je vooral buiten; de bomen, planten en dieren spreken meer tot je.
Vaak treedt er een synchroniciteit op met gebeurtenissen in de buitenwereld: zowel LSD als paddestoelen trekken nogal eens onweer aan. Trippen in een kring van mensen levert vaak een weersverandering op: storm en regen. Niet voor niets werden (of worden?) paddestoelen gebruikt door medicijnmannen, heksen en tovenaars.


Sex; plezier maar ook diepe wateren
Sommige inheemse stammen praten over de Paddo's als de goddelijke penis, en er is wel een zeker verband. Paddo's zijn zeker geen uitgesproken sex-drug, maar impotent wordt je er ook niet van en net als in het gewone leven komt erotiek, sex en liefde ook op een psychedelische reis vaak om de hoek kijken. Sex is daarom een onderwerp dat we niet mogen overslaan. Het wordt een beetje weggedrukt, maar erg veel mensen experimenteren graag met sex en drugs, in allerlei combinaties en met allerlei middelen. Dat kan heel prettig zijn, al komt en gaat de lust op een trip vaak in golven; je bent snel afgeleid. Zeker omdat we vaak heel diepe frustraties en wonden hebben op dit gebied, kan dat een trip veel diepe ravijnen en onverwachte vergezichten opleveren. Je kunt erg schrikken van wat er diep in je leeft, waar vrijwel iedereen een beetje verborgen houdt wat we in anderen vaak afkeuren. Daar kun je erg van schrikken; onvermoede homoseksuele neigingen bijvoorbeeld kunnen je stevig van je stuk brengen. Wees gerust, iedereen heeft in de diepte dergelijke gevoelens, dat hoeft niet te betekenen dat je `normale' gedrag niet klopt.

Kundalini: de slang in jezelf
Trips met paddestoelen leveren ook wel energetische spasmen op, die men wel kundalini ervaringen noemt. Kundalini is een bekend begrip in de yoga en ze wordt voorgesteld als een slangegodin die zich drie-en-een-half maal rondom het eerste chakra (Muladhara) bij het stuitbeen heeft gewikkeld. In het Oosten heeft men bepaalde lichaamsoefeningen ontwikkeld om deze slang, die symbool staat voor een latente, slapende levensenergie, op te laten stijgen naar alle hoger gelegen chakra's om zich tenslotte bij het kruin-chakra te verenigen met het goddelijke kosmische bewustzijn. Deze ervaring is heftig en kan je verrassen.View Shopping List Checkout
Home Sitemap - all pages and ppdoucts Search - index and full-text search Up - overview View PREVIOUS psychoactive or psychedelic View NEXT psychedelic or psychoactive

[www.sjamaan.com] [Español] [Italiano] [Francais] [Deutsch] [English] [Nederlands]

()