Home SJMTOC Paddo’s onze kleine broertjes

Toekomst
Paddo's zijn een natuurproduct en niet alleen worden er geregeld nieuwe soorten en variëteiten gevonden en gekweekt, maar ook werkt men aan `sterkere' Paddo's. Net als bij Marihuana wil men betere soorten kweken.
Door de groeiende belangstelling voor de Paddo's en soortgelijke producten als peyote (van cactussen) en Ayahuasca (van bepaalde lianen in het oerwoud) wordt er nu gezocht naar andere planten met vergelijkbare effecten. Dat blijken er nogal wat te zijn, met name van de DMT-bevattende planten zijn er vele en er wordt dan ook druk geëxperimenteerd. Er zijn heel wat kruiden op de markt, die licht psychoactief zijn en soms in combinatie met Paddo's de werking daarvan beïnvloeden. Denk aan Guarana, Damiana, Kava en dergelijke.
Een andere ontwikkeling is dat er nu meer en meer Paddo's geconsumeerd worden. De hele groei ervan is niet meer een kwestie van een liefhebber in z'n kelder; het wordt een industrietje.


Vooral voor champignonkwekers, die het met de huidige marktprijzen bepaald niet makkelijk hebben, lijkt het kweken van psychedelische varianten een economisch aantrekkelijk alternatief. Dat is aan de ene kant goed omdat het product betrouwbaarder wordt maar er bestaat altijd het risico dat zodra er veel geld aan kan worden verdiend je een soort maffiatoestanden krijgt.
Een andere mogelijkheid is dat men hele reeksen producten gaat ontwikkelen, van speciale honing met Paddo's tot psychedelische Paddo-taartjes en wie weet blikjes met Paddo's. Het is maar de vraag of de overheid zo'n ontwikkeling gewenst acht. Psilocybine, de actieve stof in Paddo's, is al synthetisch (na)-gemaakt door het Zwitserse bedrijf Sandoz, dat daar ook een patent op had en in het begin van de jaren zestig voor onderzoek ook psilocybine pillen leverde.View Shopping List Checkout
Home Sitemap - all pages and ppdoucts Search - index and full-text search Up - overview View PREVIOUS psychoactive or psychedelic View NEXT psychedelic or psychoactive

[www.sjamaan.com] [Español] [Italiano] [Francais] [Deutsch] [English] [Nederlands]

()